Καθαρισμός καμινάδας

Ο καθαρισμός της καμινάδας αποτελεί μία απαραίτητη εργασία που πρέπει να πραγματοποιείται ώστε να μειώνεται η πιθανότητα ανάφλεξης, να παραμένει σταθερή η απόδοση της εστίας και φυσικά να μειώνονται τα αιωρούμενα σωματίδια και η τυχόν μυρωδιά στο εσωτερικό του σπιτιού.

Βεβαίως ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με τη χρήση ειδικών επαγγελματικών εργαλείων και όχι χημικών. Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από την χρήση της εστίας και κατά κανόνα συνήθως γίνεται κάθε 2 με 3 χρόνια, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι επιβαρυντικοί παράγοντες που επιταχύνουν την ανάγκη για καθαρισμό, όπως:

• Το συχνό ψήσιμο φαγητών, καθώς το λίπος που καίγεται δημιουργεί υπολείμματα που επικάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας.
• Η καύση μη ενδεδειγμένου τύπου ξυλείας όπως κωνοφόρα, ξύλα εμποτισμένα με χημικά όπως βερνίκια, καύση σκουπιδιών ή καύση νωπών ξύλων με υψηλό ποσοστό υγρασίας.
• Η γεωμετρία της καμινάδας, με τυχόν λυγίσματα και γωνίες που εμποδίζουν την σωστή ροή του αέρα.agogos cadel divamii godin haas-sohn Hergom invicta laudel Nestor-martin-Logo prity logo thermostahl ungaro save vibrok