Συμβουλές

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που είχε ως συνέπεια την ραγδαία αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνάρτηση με την ολοένα μείωση των οικογενειακού εισοδήματος καθιστούν επιβεβλημένη και αναγκαία την στροφή σε οικονομικότερες εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, όπως αποδεδειγμένα είναι η χρήση του ενεργειακού τζακιού ή της σόμπας.

Περισσότερα...

Τι Θέρμανση να Επιλέξω;

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή της θέρμανσης είναι η θερμική ισχύς που απαιτείται για να θερμανθεί το κτήριο και το κόστος για να επιτευχθεί, παράγοντες οι οποίοι εξαρτώνται άμεσα από τα εξής:

Περισσότερα...

Ασφάλεια στη χρήση Τζακιού και Ξυλόσομπας

Για το άναμμα του τζακιού ή την αναζωπύρωση της φωτιάς μη ρίχνετε ποτέ εύφλεκτο υγρό, όπως βενζίνη ή οινόπνευμα γιατί η μεγάλη πτητικότητα, κυρίως της βενζίνης, δημιουργεί άμεσα στον θάλαμο καύσης περιβάλλον εκρηκτικού μίγματος με τον ατμοσφαιρικό άέρα και το πλησίασμα γυμνής φλόγας για το άναμμα της φωτιάς θα προκαλέσει έκρηξη.

Περισσότερα...

Καθαρισμός καμινάδας

Ο καθαρισμός της καμινάδας αποτελεί μία απαραίτητη εργασία που πρέπει να πραγματοποιείται ώστε να μειώνεται η πιθανότητα ανάφλεξης, να παραμένει σταθερή η απόδοση της εστίας και φυσικά να μειώνονται τα αιωρούμενα σωματίδια και η τυχόν μυρωδιά στο εσωτερικό του σπιτιού.

Περισσότερα...

Επιλογή των Κατάλληλων Ξύλων

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνετε στην επιλογή των ξύλων που χρησιμοποιούνται για την καύση στα τζάκια και τις σόμπες. Τα είδη ξύλων που χρησιμοποιούνται συνήθως στην Ελλάδα είναι η ελιά, η οξιά, η δρυς και το πεύκο.

Περισσότερα...

Μετατροπή Τζακιού σε ενεργειακό

Κάθε τζάκι ανοικτού τύπου (παραδοσιακό τζάκι), μπορεί να μετατραπεί σε ενεργειακό τζάκι (κλειστού τύπου), εύκολα, οικονομικά και σύντομα, χωρίς αποξήλωση, μερεμέτια και με ελάχιστες παρεμβάσεις. 

Περισσότερα...agogos cadel divamii godin haas-sohn Hergom invicta laudel Nestor-martin-Logo prity logo thermostahl ungaro save vibrok